Mindenhol azt olvasom, hogy mekkora káoszt okoz a hó egész Nagy-Britanniában. Az biztos, hogy nem voltak erre felkészülve, a fényképeken a repülőtereken alig lehet látni hókotrókat, a városokban sincs sok, 10 centi hó leesése miatt több száz iskolát zártak be Anglia déli részein. Nos Skóciában nem ilyen rossz a helyzet, de azért amikor reggel arra ébredek hogy iszonyatos erővel csapkodja a szél a havat az ablakhoz, az annyira nem kellemes. Most is épp szakad a hó, és persze fújja a szél kegyetlenül. De a szél az itt teljesen normális. Nem szokott mínusz lenni, de a szél miatt olyan, mintha több fokkal nulla alatt lennénk. És hogy mennyire változékony ez az egész időjárás még most is: verőfényes napsütésben jöttem le a könyvtárba, alig volt pár felhő az égen, most meg vihar van, és újra szürkeség. Hopp, most megint kisütött a nap.

Azért Skócia nem Anglia, itt szokott elég hideg is lenni a hegyekben, sózták (vagy valamilyen más anyagot szórtak) az utakat, nincs lefagyva sehol semmi. Legalábbis Dél-Skóciában. Észak az teljesen más, meg ott úgyis olyan kevesen laknak, hírek is alig jönnek.

Szerző: harsfatea  2009.02.02. 13:55 Szólj hozzá!

Címkék: vihar skócia

A bejegyzés trackback címe:

https://dundi.blog.hu/api/trackback/id/tr38918099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása