Nagyon szeretem a latin akcentust. Mármint olyan értelemben, hogy akik Európa latin nyelven beszélő feléről származnak, és angolul próbálják megértetni magukat. A franciák franciával keverik, a spanyolok a spanyollal, az olaszok az olasszal és persze az angolban a saját nyelvükhöz hasonlító szavakat franciául, spanyolul és olaszul mondják. Vagy latinos kiejtéssel, és baromira nem lehet megérteni. Így volt ez két spanyol fiúval is, Jon és David, nagyon törték az angolt, spanyollal keverték. De pont ezért vannak itt, szeretnék fejleszteni az angoltudásukat, mivel szerintük is elég gyászos. Jon már 28 éves, pamplonai mérnök, de abbahagyta a munkát otthon, hogy itt fejlődjön. David valahonnan Dél-Spanyolországból származik, nem is emlékszem már, hogy mit is tanult vagy dolgozott. Noémie mesélte, hogy aznap nála aludtak, és eléggé horkoltak, plusz korán felkeltek és angolul beszélgettek egymással, senkit sem hagytak aludni. Ez a lány egészen hihetetlen, annyira jól megértem magam vele, ha testvérem lett volna, ilyennek képzelném.

Csütörtökön volt egy egész jó óránk is, Social influence cím alatt, egy fiatal nő (lány?) tartotta. Olyan volt, mintha csak az egyik barátunk lett volna, nagyon fiatal, és már doktor. Emellett jól is néz ki:-). Első ránézésre jónak néz ki az óra, majd meglátjuk. Most jut eszembe, hogy nem is írtam még, hogy milyenek az órák, milyenek a tanárok. Hétfőn volt szakszemináriumunk, megijedtünk, hogy economics témakörben kell szakdolgozatot írni, mert rossz helyre osztottak be minket, de minden valószínűség szerint sikerül átmennünk a sociology dissertation module-ba, és nem lesz gond, ott tudjuk írni a saját már eddig kitalált témánkat. Ugyanez az óra ismétlődött kedden, ahol mindenféle felesleges etikai szabályra próbálták felhívni a figyelmünket. Pl. hogy ne kérdezősködjünk egy pub-ban éjjel arról, hogy ki és mennyit ivott. Pff. Ez elég vicces, mivel egy szociológust az ilyenek érdeklik, ebből tud pl. következtetéseket levonni az éjszaka pub-ba járó alkoholfogyasztókról. Valószínűleg azért hozták fel ezt a dolgot, mivel a Dundee Business School tartotta ezt az órát, és őket ilyen kérdések nem érdeklik, csak a könyveket bújják, és be akarják magukat biztosítani, hogy ne történjen semmi baj. Szerdán volt The Political Economy of the European Union. Elég általános volt, de a bevezető órák általában ilyenek, nem lesz rossz. A tanár ismerte Tatabányát is, mivel voltak onnan diákjai tavaly. A csütörtöki viszi eddig a prímet, de lehet, hogy csak Dr. Fiona Gabbert miatt. Majd kiderül a félév folyamán, hogy az óra is olyan jó-e, mint a tanárnő:-).

Minden egyes tárgyból kell írni egy 2500 szavas coursework-öt, amit november tájékán kell beadni. Ez azért nem kevés, plusz a diplomamunkát is írni kell, arra is vannak határidők, meg otthonra is kell írni pár beadandót, és egyes tárgyakból vizsgázni is kell majd. Muszáj lesz már most megszervezni az életemet, ha nem akarom, hogy elcsússzak az esszékkel.

Mostmár biztos, hogy december 22-én megyek haza, megjött a visszaigazolás a Lufthansa-tól; szeretett Budapestemet pedig január 11-én hagyom el újfent. 19 nap, nem olyan sok, de 12-ére itt kell lenni, mert kezdődik a második szemeszter. Elég hamar, cserébe viszont lesz 3 hét húsvéti szünet.

Érdekességképpen csináltam ma pár képet egyenruhás gyerekekről, nagyon furán néznek ki, hogy még a legkisebbek is fel vannak öltöztetve nyakkendőbe, zakóba. Vagy lehet, hogy csak nekem fura, mivel ez nálunk nem szokás. Csak csípőből mertem fényképezni, nehogy rám fogják, hogy pedofil vagyok.

 

 

Szerző: harsfatea  2008.09.25. 20:44 Szólj hozzá!

Címkék: egyenruha dundee

A bejegyzés trackback címe:

https://dundi.blog.hu/api/trackback/id/tr89681793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása